vineri, 17 decembrie 2010

Depun din nou recipisa de consemnare nr. 393624/1 reprezentînd consemnare chirie lunile octombrie, noiembrie, decembrie 2010 pentru apartamentul 24...

Către

primăria orașului Zlatna SPGC,

Subsemnata Daniela Căpitan, domiciliată în Alba Iulia, Bd. Revoluției 1989, nr. 13, bl. 1C, et. II, ap. 6, jud. Alba, depun din nou recipisa de consemnare nr. 393624/1 reprezentînd consemnare chirie lunile octombrie, noiembrie, decembrie 2010 pentru apartamentul 24 din blocul S9-S9 ̍, sc. B, et. IV, str. Piața Unirii, nr. 4, Zlatna, jud. Alba, în care locuiesc împreună cu familia din anul 2000.

Potrivit art. 13 din Legea nr. 5/1990 privind administrarea județelor, municipiilor, orașelor și comunelor, organul care are personalitate juridică în teritoriu privind administrarea bunurilor statului și care îi reprezintă interesele, este primăria.

Contabilitatea, ca activitate specializată în măsurarea, evaluarea, cunoașterea, gestiunea și controlul activelor, datoriilor și capitalurilor proprii, precum și a rezultatelor obținute din activitatea persoanelor juridice și fizice prevăzute la art. 1 trebuie să asigure înregistrarea cronologică și sistematică, prelucrarea, publicarea și păstrarea informațiilor cu privire la poziția financiară, performanța financiară ... (art. 2 alin. 1 din Legea nr. 82/1991 legea contabilității)

Recepția lucrărilor de construcții și instalații aferente acestora – actul prin care investitorul certifică (atestă) realizarea lucrărilor de construcții și instalații aferente acestora, în conformitate cu prevederile contractuale (documentații tehnice de execuție, caiete de sarcini, specificații tehnice etc.) și cu cerințele documentelor oficiale ( autorizația de construire, avize ale organelor autorizate, reglementări tehnice aplicabile, cartea tehnică a construcției etc.) și declară că acceptă să preia lucrările executate și că acestea pot fi date în folosință.

Recepția la terminarea lucrărilor – recepția efectuată la terminarea completă a lucrărilor unui obiect sau unei părți din construcție, independentă, care poate fi utilizată separat.

Recepția finală – recepția efectuată după expirarea perioadei de garanție.

Perioada de garanție – perioada de timp cuprinsă între data recepției și terminarea lucrărilor, a cărei durată se stabilește prin contract și în cadrul căreia antreprenorul are obligația înlăturării, pe cheltuiala sa, a tuturor deficiențelor apărute datorită nerespectării clauzelor și sfecificațiilor contractuale sau a prevederilor reglementărilor tehnice aplicabile.

Cartea tehnică a construcției – ansamblul documentelor tehnice referitoare la proiectarea, execuția, recepția, exploatarea și urmărirea comportării în exploatare a construcției și instalațiilor aferente acesteia, cuprinzînd toate datele, documentele și evidențele necesare pentru identificarea și determinarea stării tehnice (fizice) a construcției respective și a evoluției acesteia în timp.

Proprietar – după încheierea procesului-verbal de recepție de la terminarea lucrărilor, investitorul poartă denumirea generică de proprietar. (ANEXA Nr. 5 la regulamentul de recepție a lucrărilor de construcții și instalații aferente acestora, HOTĂRÎREA guvernului României nr. 273 din 1994)

Reglementarea cadrului general de realizare, exploatare și administrare a locuințelor are la bază următoarele principii:

Accesul liber și neîngrădit la locuință este un drept al fiecărui cetățean.

Realizarea locuințelor constituie un obiectiv major, de interes național, pe termen lung, al administrației publice centrale și locale.

Prezenta lege reglementează aspectele sociale, economice, tehnice și juridice ale construcției și folosinței locuințelor. (art. 1 din Legea locuinței nr. 114/1996)

DEZVOLTAREA CONSTRUCȚIEI DE LOCUINȚE

Locuințe care se construiesc din depozitele special

constituite la nivelul consiliilor locale

În aplicarea prevederilor art. 62 din lege, consiliile județene și consiliul general al municipiului București, împreună cu consiliile locale, vor stabili în termen de 30 de zile de la publicarea prezentelor norme metodologice, lista blocurilor de locuințe aflate în diferite stadii de execuție.

Inventarierea blocurilor de locuințe se va face pe fiecare comună, oraș, municipiu și pe sectoarele municipiului București cu prezentarea stadiilor fizice și a valorilor estimative pentru lucrările rămase de executat, potrivit modelului din anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice. Acest inventar, precum și lista blocurilor de locuințe a căror execuție se va realiza în continuare potrivit Ordonanței guvernului nr. 19/1994, aprobată și modificată prin Legea nr. 82/1995, vor fi transmise prin grija consiliilor județene și a consiliului general al municipiului București, ministerului lucrărilor publice și amenajării teritoriului, în vederea definitivării Programului de finalizare a locuințelor.

Blocurile de locuințe necuprinse în programul întocmit în baza prevederilor Normelor metodologice nr. 30501/1970/MC/1994 pentru punerea în aplicare a Ordonanței guvernului nr. 19/1994 se pot finaliza în condițiile prevăzute de art. 7 din lege.

În scopul asigurării fondurilor necesare finanțării executării construcțiilor de locuințe care se construiesc în baza prevederilor art. 7 din lege, consiliile locale, la fundamentarea proiectelor de bugete locale anuale, vor prevedea pentru fiecare dintre construcțiile respective sumele aferente. (pct. 8, 9 alin. 1 din Hotărîrea guvernului României nr. 446/1997 privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii locuinței nr. 114/1996)

AVIZ de branșare/racordare – document scris dat de furnizorul de servicii de apă și de canalizare, în legătură cu posibilitățile și condițiile de alimentare cu apă din instalațiile sale a unui consumator, respectiv de preluare în instalațiile sale de canalizare publică a apelor uzate evacuate de utilizator. (HOTĂRÎREA guvernului României nr. 1591/2002 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare)

18 decembrie 2010

Căpitan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu