joi, 19 noiembrie 2009

Regatul României este un stat național unitar și indivizibil. Teritoriul României este inalienabil. Hotarele statului nu pot fi schimbate sau ...

Regatul României este un stat național unitar și indivizibil.
Teritoriul României este inalienabil.
Hotarele statului nu pot fi schimbate sau rectificate decît în virtutea unei legi.
Teritoriul României din punct de vedere administrativ se împarte în județe, județele în comune.
Numărul, întinderea și subdiviziunile lor teritoriale se vor stabili după formele prevăzute în legile de organizare administrativă.
Românii, fără deosebire de origine etnică, de limbă sau de religie, se bucură de libertatea conștiinței, de libertatea învățămîntului, de libertatea presei, de libertatea întrunirilor, de libertatea de asociere și de toate drepturile stabilite prin legi.
Deosebirea de credințe religioase și confesiuni, de origine etnică și de limbă nu constituie în România o piedică spre a dobîndi drepturile civile și politice și a le exercita.
Libertatea individuală este garantată.
Domiciliul este inviolabil.
Proprietatea de orice natură, precum și creanțele asupra statului sînt garantate.
Libertatea conștiinței este absolută.
Constituția garantează tuturor libertatea de a comunica și publica ideile și opiniile lor prin grai, prin scris și prin presă, ...
Secretul scrisorilor, telegramelor și al convorbirilor telefonice este inviolabil.
Extrădarea refugiaților politici este oprită. (art. 1, 2, 4, 5, 7 alin. 1, art. 11 alin. 1, art. 13 alin. 1, art. 17 alin. 1, art. 22 alin. 1, art. 25 alin. 1, art. 32 alin. 2 din CONSTITUȚIA din 1923)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu