marți, 9 octombrie 2012

Comuna Corcova – zonă permanent inundabilă Ploile căzute parcă fără milă pe parcursul lunii trecute, a creat destule probleme comunei Corcova, însă vina aparţine celor ce au pus în aplicare un proiect cu susu-n jos.

Comuna Corcova – zonă permanent inundabilă 

Ploile căzute parcă fără milă pe parcursul lunii trecute, a creat destule probleme comunei Corcova, însă vina aparţine celor ce au pus în aplicare un proiect cu susu-n jos.
 
Pârâul Coşuştea, care pe timpul verii devine un firişor de apă anemic, pe timpul lunilor ploioase, aşa cum a fost şi cazul lunii mai a.c., se transformă într-un adevărat tăvălug nimicitor ce mătură absolut totul în cale. Locuitorii comunei Corcova se văd neputincioşi în faţa furiei naturii şi a forţei apelor. Interesant este faptul că localnicii nici măcar nu îşi pot asigura culturile de pe terenurile proprietate personală. „Firmele de asigurări nu vor să asigure terenurile localnicilor împotriva inundaţiilor. Cunosc faptul că aici este o zonă inundabilă şi refuză asigurarea”, a declarat primarul comunei Corcova, Durac Adam. Acesta susţine însă că vina aparţine proiectanţilor care au realizat şi pus în aplicare proiectul de regularizare a pârâului Coşuştea. „Regularizarea pârâului trebuia făcută de la vărsare spre izvoare şi nu invers aşa cum a fost făcută. Degeaba am trâmbiţat în stânga şi în dreapta că această zonă va deveni o adevărată deltă. Nu am fost ascultat. Aşa că în fiecare primăvară şi toamnă, zona comunei Corcova devine pradă pârâului ce iese din matcă în urma ploilor. Mai mult, am înţeles că se doreşte chiar înfiinţarea unei zone inundabile între Corcova şi Căzăneşti, o adevărată deltă. Aşa că, fără implicarea oamenilor politici în realizarea unui proiect de regularizare a pârâului Coşuştea până la vărsarea în râul Motru, zona Corcova rămâne una la cheremul vremii”, a mai declarat Durac Adam.
Drumurile, o mare problemă
Problemele iscate de pârâul Coşuştea nu sunt singurele cu care se confruntă locuitorii comunei Corcova. Una dintre cele mai arzătoare probleme o constituie starea deplorabilă a Drumului Judeţean 671 A. „De peste opt ani nu s-a făcut absolut nici-o lucrare de reabilitare a acestui drum pe o distanţă de 16 kilometri între Corcova şi Căzăneşti. Este un drum judeţean şi eu nu pot interveni în repararea lui. Mai mult, am mai umplut eu gropile cu ciment, însă starea  drumului rămâne una dezastruoasă. De câteva zile, au venit muncitori de la o firmă, au curăţat gropile, dar au „uitat” să le mai plombeze. La fel se întâmplă şi cu podul peste pârâul Coşuştea. Au reabilitat drumul Strehaia – Motru, însă pe o porţiune de 600 de metri, de o parte şi alta a podului, am rămas tot cu piatră cubică. Am intervenit la Bucureşti pentru remedierea problemei, însă am fost anunţat că această porţiune de drum nu va fi modernizată şi va rămâne în stadiul existent. Chiar acum în zonă se află o echipă de la Drumuri Naţionale, însă nu fac reabilitare, ci aranjează piatra cubică”, a mai declarat Durac Adam.
Dumitru Stoichiţa 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu