(2) Pentru depunerea cererilor şi a actelor sau obţinerea de informaţii, persoanele interesate se pot adresa, după caz, preşedintelui instanţei sau înlocuitorului acestuia, preşedintelui de secţie, judecătorului de serviciu, biroului de informare şi relaţii publice sau personalului de la registratură şi arhivă.
(3) În incinta instanţei, în locuri vizibile pentru public, vor fi afişate regulile de conduită, precum şi îndrumări către compartimentele care au relaţii cu publicul.
(4) La aceste compartimente se vor pune la dispoziţia publicului materiale informative ajutătoare pentru o mai bună adresabilitate.
(5) Preşedintele instanţei, cu aprobarea colegiului de conducere, va desemna, dacă se impune, prin rotaţie, unul sau mai mulţi judecători de serviciu care îndeplinesc următoarele atribuţii:
a) primesc actele de sesizare a instanţei şi verifică dacă sînt îndeplinite cerinţele prevăzute de normele procedurale;
b) iau măsurile necesare în scopul pregătirii judecăţii, astfel încît să se asigure soluţionarea fără întîrziere a acţiunilor şi cererilor primite, cu respectarea normelor de repartizare aleatorie a cauzelor.
(6) Registratura şi arhiva vor fi deschise zilnic pentru public minimum 4 ore, repartizate în funcţie de programul şedinţelor de judecată. (art. 87 din Hotărîrea nr. 387 din 22 septembrie 2005)
DOMNULE PREȘEDINTE,
Formulăm
CERERE DE REEXAMINARE
împotriva taxei de timbru stabilită de tribunalul Alba în dosarul nr. 11880/107/2011 cu termen de judecată la data de 30 septembrie 2011.
Motivele cererii:
Cererea se timbrează cu 50% din taxa datorată la cererea sau acțiunea introductivă. Dacă este vorba de o hotărîrre irevocabilă dată într-o acțiune evaluabilă în bani, taxa se calculează la suma contestată.
Cererea a fost primită și înregistrată în 6 septembrie 2011 de registratoarea tribunalului Alba înainte ca judecătorul de serviciu să stabilească taxa de timbru. Calculul taxei de timbru se face de către organul care prestează serviciul, în cazul acțiunilor în justiție de către instanțele judecătorești.
Taxa de timbru stabilită trebuie achitată anticipat, înainte de primirea și înregistrarea actului, de către persoana care se adresează instanței cu acțiune de chemare în judecată, cu cerere de repunere pe rol a unei cauze suspendate sau care exercită o cale de atac, etc.
Nerespectarea legii timbrului prin soluționarea unor cereri netimbrate sau insuficient timbrate atrage pentru judecători sancțiuni disciplinare, iar actul întocmit fără plata integrală a taxei de timbru nu poate fi folosit în fața vreunui organ de stat. În 6 septembrie 2011 am anexat la contestația în anulare împotriva dec. civ. nr. 612/2011 din 16 august 2011, pronunțată de tribunalul Alba în dosarul nr. 3136/176/2011, intimată fiind primăria orașului Zlatna cu sediul în Zlatna, str. Calea Moților, nr. 12, jud. Alba, pentru motivul prevăzut de art. 318 C. proc. civ., chitanța de plată a sumei de 97 lei reprezentînd taxa de timbru și timbru judiciar în valoare de 1,5 lei. Anexăm la cererea de reexaminare copie după:
- chitanța de plată a sumei de 97 lei reprezentînd taxa de timbru și timbru judiciar în valoare de 1,5 lei,
- citațiile emise la 13 septembrie 2011 de tribunalul Alba în dosarul nr. 11880/107/2011.
Data depunerii
29 septembrie 2011
Semnătura
Căpitan
Marcel Căpitan
Căpitan
Marcel Căpitan
DOMNULUI PREȘEDINTE AL TRIBUNALULUI ALBA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu