luni, 2 mai 2011

Alba: O familie din Zlatna a fost evacuată din apartament înainte să ajungă cu procesul la CEDO

29 aprilie 2011, 17:54 | Autor: Nicu Neag | 192 afişări

Cuvinte cheie: alba iulia, adevarul de seara, adevarul transilvania, executare silita, marcel capitan, zltna, cedo, dna,

Marcel Căpitan prezintă o somaţie de plată venită pe adresa soţiei

Alba Iulia Marcel Căpitan prezintă o somaţie de plată venită pe adresa soţiei



















Familia Căpitan din Zlatna a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie Alba Iulia imediat după ce a fost evacuată din apartamentul în care locuia cu chirie de aproape zece ani. Procesul se va tranşa la Strasbourg.

Familia Căpitan din Zlatna a fost evacuată pe 6 aprilie 2011 din apartamentul din strada Unirii, numărul 4, în care locuia cu chirie. Executarea silită s-a făcut în baza unei hotărâri a Judecătoriei Alba Iulia, care a dat dreptate Primăriei, instituţie care a preluat din 2007 fondul locativ al oraşului.

„Ne-au scos în stradă, iar bunuri precum o canapea, un pătuţ, bicicletele copiiilor mei, echipamentul meu de ski, televizorul şi maşina de spălat de înaltă presiune au fost sechestrate în apartament“, a spus Marcel Căpitan.

Plângere la DNA

Soţia sa, Daniela Căpitan, care lucrează ca asistent medical la Spitalul de Urgenţă, a făcut recurs, care se va judeca pe 12 mai. Între timp, a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie Alba Iulia, împotriva executorului judecătoresc şi a consilierului juridic al primăriei Zlatna, care au pus în practică decizia instanţei.

„Plângerea a fost trimisă spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia“, se arată în referatul DNA.

Vineri, 29 aprilie, Tribunalul Alba a judecat recursul la decizia Judecătoriei Alba Iulia de respingere a cererii de executare silită a Primăriei Zlatna, formulată de familia Căpitan.

În 2000, toate apartamentele din imobil, cu excepţia celui în care au locuit soţii Căpitan, au fost vândute în rate pe 20 de ani, cu subvenţie de la stat.

S-au adresat Curţii Europene

Patru ani mai târziu, Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat o decizie prin care firma ce administra fondul locativ al oraşului, SC Serv Com Zlatna, ar fi trebuit să încheie contractul de vânzare-cumpărare în rate, la preţul de inventar. Cererea de executare silită n-a fost pusă în practică. Din 2007, fondul locativ a fost preluat de Primărie.

Familia a făcut apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) încă din 2007, dar procesul nu a intrat încă pe rol.

„Nu putem să ne oprim aici. Vrem ca procesul să ajungă la CEDO, pentru că este inadmisibil ca o decizie din 2004 a Curţii de Apel din Alba Iulia, prin care ar fi trebuit să se încheie contractul de vânzare-cumpărare la preţul de 6.600 lei, să nu fie pusă în aplicare. Paradoxal, acum noi am fost executaţi silit şi evacuaţi. Am ajuns în faza să regretăm că am închiriat acest apartament, care ne-a creat numai probleme în ultimii ani. Sperăm ca instanţa internaţională să facă dreptate“, a încheiat Marcel Căpitan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu