luni, 23 aprilie 2012


Art. 409
Salariile și alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum și alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sînt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia pot fi urmărite:
a) pînă la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligație de întreținere sau de alocație pentru copii;
b) pînă la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Dacă sînt mai multe urmăriri asupra aceleiași sume, urmărirea nu poate depăși 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanțelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sînt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia, în cazul în care sînt mai mici decît cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părții ce depășește jumătate din acest cuantum.
Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensația acordată salariaților în caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricăror dispoziții legale, precum și sumele cuvenite șomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decît pentru sume datorate cu titlu de obligație de întreținere și despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.
Urmărirea drepturilor menționate la alin. 4 se va putea face în limita a 1/2 din cuantumul acestora.
Sumele reținute potrivit alin. 1 - 4 se eliberează sau se distribuie potrivit art. 562 și următoarele.
Alocațiile de stat și indemnizațiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum și orice alte asemenea indemnizații cu destinație specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii.
Art. 410
Este nulă orice urmărire sau cesiune făcută cu încălcarea dispozițiilor prezentei secțiuni. (art. 409 și 410 din C. proc. civ.)

Au apărut în presă mai multe articole, dar nu a fost publicat nici un document care ar fi probat acest caz grav de corupție.
RECUZAREA
Recuzarea dă posibilitatea părților de a cere ca unul sau mai mulți judecători, procurori, grefieri de ședință sau un anumit expert să nu participe la judecarea unei anumite pricini,...
DOMNULE PREȘEDINTE,

Subsemnata Daniela Căpitan, recurentă contestatară în dosarul nr. 1997/107/2012 al acestei instanțe, cu termen de judecată la data de 24 aprilie 2012,
Formulez:

CERERE DE RECUZARE
împotriva judecătoarei Pascaru Pag Lucia, președinta completului de judecată, Dumbrăvean Elena, judecătoare, Gașpar Daniela, judecătoare, Dumitreasa Rodica, grefier, pentru că le lipsește spiritul de imparțialitate necesar pentru soluționarea cauzei.
Motivele cererii:
Din probele administrate în prezenta cauză nu rezultă că recurenta a formulat o contestație privind lămurirea dispozitivului titlului executoriu, sentința civilă nr. 630/2010 a judecătoriei Alba Iulia și nici că sînt contestate în concret cuantumul sumelor datorate sau modalitatea de executare.
De asemenea nu face dovada incidenței dispozițiilor art. 312 al. 6 ind. 2.
În temeiul art. 274 C. pr. civ. cheltuieli de judecată 44 lei. (Decizia civilă nr. 129/2012 din 28 februarie 2012, Pascaru Pag Lucia președintă, Dumbrăvean Elena judecătoare, Gașpar Daniela judecătoare, Dumitreasa Rodica grefier, tribunalul Alba)
Art. 27
Judecătorul poate fi recuzat:
7. dacă şi-a spus părerea cu privire la pricina ce se judecă. (art. 27 pct. 7 C. proc. civ.)
Anexez plîngere penală împotriva numiților Sapta Florian, Pop Cristina Elena, Ciubancan Laura, Bolosin Mariana și Oancea Patricia.

Depun taxă de timbru în valoare de 4 lei și timbru judiciar în valoare de 0,30 lei.
danielacapitan.blogspot.com
marcelcapitan.blogspot.com

Data depunerii Semnătura
24 aprilie 2012 Căpitan

DOMNULUI PREȘEDINTE AL TRIBUNALULUI ALBA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu